Woeds kado voor mannen Peaky Blinders style tassen toilettas travelbag rugtas rugzak

Een nieuwe naam een nieuw begin?

Je zou het haast denken, maar we gaan voor een verfrissende voortzetting.

De naam ‘Wood it is’ dekte niet meer wat wij doen, daarnaast bleek de naam voor verwarring te zorgen en was lastig over te brengen. Vandaar dat wij gekozen hebben om onder de verbasterde naam verder te gaan.

‘Wood it is’ is dus WOEDS! geworden

Wat bieden wij:

Naast de houten horloges van Plantwear en Ovi Watch die wij al langer aanbieden, leveren wij vooral mooie mannen items.

Al onze leveranciers komen nog steeds uit Europa.
Zo komen uit Engeland de coolste rugzakken, reistassen, toilettassen en aktetassen voor de man met stijl die gaat voor kwaliteit.
Zoekt u een mooi cadeau voor een man; uw man, vader, broer, vriend of partner kijk dan ook eens bij ‘mooi kado voor mannen
Hier vindt je mooie en originele cadeaus voor, juist ja, mannen.

Natuurlijk zijn er ook voor dames een aantal items te vinden en om het gender neutraal te maken zijn ook veel producten uniseks.

Geniet van ons aanbod en heb je er vragen over, laat het ons dan even weten.

Geschiedenis

‘Wood it is’ is begonnen als exclusief importeur voor de Benelux van het houten horloge merk Plantwear. Plantwear maakt als nagenoeg enige ook echt al zijn houten horloges in Europa!  En dat is nu juist wat wij wilde.  Europees geproduceerde, eco vriendelijke, duurzame houten kwaliteitsproducten!
Naast Plantwear zijn wij ook de horloges van Ovi Watch uit Litouwen gaan leveren.

Dus groen, mooi, goed en uit Europa!

Maatschappelijke bewustwording

Als we om ons heen kijken zien we veelal dat de huidige maatschappij een maatschappij is geworden met “wegwerp artikelen”, ofwel: stuk, batterij leeg of beperkte levensduur, dus in de kliko.
Veel producten mogen dan best heel goedkoop zijn, maar zorgen op deze manier wel voor een enorme vuilnisbelt.
Daarnaast zagen wij dat er ontzettend veel producten, evenals 90% van de overige op de markt verkrijgbare houten horloges, uit China vandaan komen.
Op zich niets mis mee, het zegt niets over kwaliteit, wel over de manier van produceren: vervuilend en vaak onder slechte arbeidsomstandigheden geproduceerd e.d.

Een alternatief bieden met ‘Wood it is’  Een duurzaam, Europees alternatief.

Wij zijn dan ook regelmatig te vinden in de werkplaats waar uw houten horloge gemaakt wordt door de vakmensen bij Plantwear.
Een milieubewust en ecologisch verantwoord productieproces staan centraal.
De producten worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid, vakmanschap en liefde voor het vak gemaakt om u jaren lang het plezier te gunnen van uw houten horloge of ander product van uit ons assortiment.

Plantwear en bomen

Plantwear wil moeder natuur veel meer geven dan nemen.  Voor elk houten horloge of houten zonnebril dat zij produceren gebruiken ze een klein stukje van een boom.
Om ontbossing tegen te gaan is Plantwear aangesloten bij een organisatie die  verzekert hier bomen voor terug te planten.

Door de donanties worden er momenteel maandelijks meer dan 70 bomen in het tropisch regenwoud in Brazilië via The Nature Conservacy foundation (http://nature.org) terug geplant.

 

De schapenvachten zitzakken, poefs en vloerkleden

De schapenvachten zijn een restproduct ze worden gelooid zonder dat er gebruik gemaakt wordt van chemicaliën. Onze leverancier heeft zelfs de al strikte milieu eisen verder opgeschroefd om een zo’n bewust mogelijk product op de markt te brengen.

Toekomst

Door samen te gaan voor duurzaam  helpen wij onze volgende generaties een klein stukje om ook de wereld voor hen leefbaar te houden.

Wij leveren dan ook producten die de tand des tijds moeten kunnen doorstaan. Eerlijke materialen en een hoge kwaliteit zijn voor ons een erg belangrijk punt.

Wij zien u graag weer in onze webshop of bij bol.com