Gratis verzending vanaf € 50,-- binnen Nederland | Veilig betalen via Molly.

Hun verhaal

Opgericht in 1946, heeft onze door een familie gerunde fabriek in het hart van het Britse platteland al generaties lang de kunst van het maken van riemen aangescherpt. Gelegen in het kleine marktstadje Uppingham, Rutland - het kleinste graafschap van Engeland - bestaan ​​onze werknemers uit lokale ambachtslieden met een toewijding en passie voor leerwerk. The British Belt Company, van oudsher een riemenfabrikant, maakt deel uit van Arnold Wills & Co. Onze oprichter, Arnold Wills, zag destijds kansen voor Groot-Brittannië.

Met een passie voor eeuwenoude, traditionele leerambachten bouwde hij al snel een reputatie op door premium lederen producten te maken en te leveren aan de meest gerenommeerde winkels van die tijd. Tot op de dag van vandaag blijft deze kant van het bedrijf floreren, met het maken van leren riemen en kleine lederwaren voor verschillende bekende namen. Er zijn maar heel weinig leermerken die hun eigen artikelen maken, hetzij door externe leveranciers in het buitenland, hetzij door gecontracteerde fabrieken in het VK. Dit is iets waar we enorm trots op blijven; al onze riemen worden hier van begin tot eind ontworpen en vervaardigd.

DUURZAME INKOOP

In een tijd van vervuilende, wegwerpmode is het makkelijk om het alternatief te vergeten. Tijdloze lederwaren; voorheen een weggegooid bijproduct van de voedingsindustrie, getransformeerd om items van duurzame waarde te creëren. Het is een wereld verwijderd van het goedkope, door plastic geteisterde, zogenaamde 'veganistische' leer van de hoofdstraat. We zijn er trots op dat we volnerfhuiden betrekken van door de Leather Working Group goedgekeurde leerlooierijen en leerresten upcyclen om de leren uiteinden van onze bretels te creëren.

Dit ethos helpt om ons leerafval te beperken en de impact van ons ambacht op het milieu te verminderen. Voor een meer diepgaande kijk op onze taal van leer en de duurzame leersoorten die we gebruiken, klik hier om onze Language of Leather-blogpost te bekijken. Daarom zijn we erg trots op de lange levensduur van onze producten. We hopen u een kostbaar leerproduct te bieden dat generaties ver, wijd en dichter bij huis overspant dan u denkt.